The Sims 2

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Sims 2

TheSims2Logo.jpg

The Sims 2.jpg
Kehittäjä Maxis
Julkaisija Electronic Arts (PC)
Aspyr (Mac)
Suunnittelija(t) Will Wright (alkuperäisidea)
Patrick J. Barrett III, Matthew L. Brown, Cooper Buckingham, Kacper Centowski, Jenna Chalmers, Shannon Copur, Michael Cox, Seth Olshfski, Amy Dallas, Kevin Gibson, Daniel Hiatt, Kevin Hogan, Hunter Howe, Creighton Hurt, Trevor Jalowitz, Lyndsay McGaw, Ashley Monif, Solveig Pederson, Todd Reamon, Kana Ryan, Lauren Wheeler, Jeannie Yang, Stuart McArther
Pelimoottori Pixomatic
Versio 1.0.0.1022 / 1.0 Rev C
Julkaisupäivä Yhdysvallat 14. syyskuuta 2004
Eurooppa 16. syyskuuta 2004
17. syyskuuta 2004 (Windows)
13. kesäkuuta, 2005 (Mac)
Marraskuu 2005 (PS2)
Lajityyppi Simulaatio
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: T (13+)
OFLC M
PEGI: 7+
Alusta Windows, Mac
GameCube, PS2, Xbox, Nintendo DS, GBA, PSP
Tallennusväline CD, DVD
Laitevaatimukset

Microsoft Windows

  • 800 MHz prosessori,
  • 256 Mt RAM,
  • 32 Mt T&L 3D-näytönohjain,
  • äänikortti,
  • 3,5 Gt vapaata kiintolevytilaa,
  • 8xCD-ROM,
  • Windows 98/ME/2000/XP (DirectX 9)
Edeltäjä The Sims
Seuraaja The Sims 3

The Sims 2 on Maxis:n kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema simulaatio-tietokonepeli. Peli julkaistiin 17. syyskuuta 2004 Windowsille ja 13. kesäkuuta 2005 Macintoshille. Peli on jatkoa huippusuositulle The Sims -sarjalle. Pelille on julkaistu kahdeksan lisäosaa, jotka kaikki ovat ilmestyneet myös suomeksi. Pelille on lisäksi julkaistu yhdeksän erilaista kamasettiä.

The Sims 2 on myynyt Suomessa jo viisinkertaisesti platinaa.[1]The Sims 2 -peliä on myyty Suomessa tähän mennessä kaiken kaikkiaan 207 997 kappaletta, josta yksistään PC-versiota reilu 100 000 kpl.[1][2] Kaiken kaikkiaan The Sims 2 -pelejä ja lisälevyjä on myyty jo yli 400 000 kappaletta. EA:n mukaan The Sims 2 -peli löytyy nykyään joka kymmenestä suomalaisesta kodista.[1][2]

The Sims 2

Peli

The Sims 2 -pelissä pelaaja perustaa perheen joko valmiina olevaan tai itse luotuun naapurustoon (Playstation-versiossa ei voi luoda naapurustoa). Pelaaja voi myös pelata pelin mukana tulleilla perheillä. Valmiilla perheellä on jo tontti ja sisustettu talo, sekä mahdollisesti puoliso, lapsia ja ura. Valmiita perheitä on myös naapurustovalikoimassa ja heidät voi asuttaa valitsemalleen tontille.

Jos pelaaja haluaa tehdä oman perheen, hänen täytyy tehdä perheelle vähintään yksi aikuinen tai vanhus-sim. Aikuisen lisäksi voi perheeseen lisätä taaperoita, lapsia, teinejä ja vanhuksia. The Sims 2: Yliopisto -lisäosassa peliin tulee uusi ikäluokka, nuori aikuinen, mutta jotta kyseisen elämänvaiheen voisi pelata, on pelaajan luotava nuori aikuinen yliopisto-naapurustossa tai lähetettävä teini-ikäinen sim yliopistoon opiskelemaan.

Perheellä on luomisen jälkeen 20 000 simoleonia (SimCityn rahayksikkö) – poikkeuksena nuoriaikuinen, jolla rahaa on muutama tuhat simoleonia opiskelujaan varten – joilla hän pääsee itsenäisen elämänsä alkuun ja jostain lisäosasta lähtien rahasumma on suurempi mitä enemmän jäseniä perheessä on (pätee vain juuri Create-A-Simsillä tehtyihin perheisiin). Perhe voi tällä aloitusrahalla ostaa joko valmiin talon tai rakentaa täysin uuden talon tyhjälle tontille. Näistä rahoista pitäisi myös riittää talon sisustukseen, ellei halua fuskata ja käyttää rahakoodeja. Rahakoodeilla saa halutun määrän rahaa simin tilille.

Kun perhe on asettunut asumaan, pitää elanto turvata. Teinit, aikuiset, vanhukset ja Lemmikkielämää-lisäosan myötä myös lemmikit voivat käydä töissä. Vanhukset voivat toki myös levätä kotonaan eläkkeen turvin – eläkettä ei tosin kerry, mikäli sim on luotu vanhuksena: tällöin hänen on mentävä "hanttihommiin", joista hän ansaitsee itselleen hieman rahaa. Uravaihtoehtoja on peruspelissä kymmenen: urheilu-ura, liiketalousura, rikollisuusura, ravintolaura, lainvalvontaura, lääketiedeura, sotilasura, politiikkaura, tiedeura sekä löysäilyura. The Sims 2: Yliopisto -lisäosa tuo peliin neljä uutta uraa: artistiura, luonnontiedeura, mystiikkaura sekä viihdeura - näille uusille työurille pääsevät vain simit, jotka ovat käyneet yliopiston. Myös The Sims 2 Vuodenajat-lisäosan mukana tulee uusia uria - seikkailija, ammattivideopelaaja, musiikki, laki, journalismi ja opetus. The Sims 2: Vapaa-aika-lisäosassa tulee viisi uutta uraa: tanssija, tiedustelu, meritutkija, arkkitehti ja esiintyminen.

Pelissä on tarkoituksena johtaa simien elämää hyvään suuntaan, mutta valinta hyvän ja huonon elämän välillä on lähes täysin pelaajalla. Simeillä on toiveita sekä pelkoja, joita pelaaja voi toteuttaa – toiveiden toteuttamisesta sim ansaitsee tavoitepisteitä, pelkojen toteutumisesta sim menettää niitä. Tavoitepisteillä voi ostaa tavoitepalkintoja, joista voi olla hyötyä pelin edetessä.

Simeillä on myös elämäntavoite, jonka voi valita "luo perhe" -tilassa tai kun lapsi kasvaa teiniksi (lapsilla ja taaperoilla on aina kasvutavoite). Tavoitteen voi valita viidestä eri vaihtoehdosta: perhe-, romantiikka-, tieto-, mammona- tai suosiotavoite. The Sims 2 Yöelämää -lisäosassa tulee myös kaksi uutta tavoitetta: nautintotavoite sekä syöpöttelytavoite, joista jälkimmäisen voi saada vain, jos mielenmuokkauspalloa – erästä tavoitepalkintoa – käyttää tavoitemittarin ollessa liian alhaalla.

Halutessaan - ja vahingossakin - pelaaja voi aiheuttaa esimerkiksi tulipaloja, kolmiodraamoja, tappeluita.

Peliä ei varsinaisesti voi pelata läpi, sillä perheen elämä voi jatkua vailla päämäärää niin kauan kuin simejä riittää. Vaikka perheen simit kuolisivatkin, pelaaja voi aina luoda uuden perheen ja aloittaa alusta.

Peliin voi myös halutessaan ladata vaatteita, huonekaluja, taloja yms. internetistä esimerkikisi pelin virallisilta sivuilta. Vaatteita voi myös tehdä (oikeastaan uudelleenvärjätä) itse The Sims Body Shopilla, joka tulee The Sims 2:n mukana. Vaatteen tekoon tarvitsee myös kuvankäsittelyohjelman.

[] Lisäosat

[] The Sims 2: Yliopisto

Pääartikkeli: The Sims 2: Yliopisto

The Sims 2: Yliopisto (engl. The Sims 2 University) on 11. maaliskuuta 2005 julkaistu lisäosa. The Sims 2: Yliopistossa pelaajalla on mahdollisuus lähettää oma siminsä opiskelemaan yliopistoon teini-iässä tai erikseen luoda opiskelijasimejä. Yliopistoon siirryttyään simistä tulee nuori aikuinen. Sim voi asua joko asuntolassa, yksityisasunnossa tai osakuntatalossa. Yksityisasunnon voi muuttaa myös osakuntataloksi. Yliopistossa on myös mahdollisuus päästä salaseuran jäseneksi, jos on hyvissä väleissä parin jäsenen kanssa. Salaseuran jäsenet tunnistaa tummasta puvusta. The Sims 2 Yliopistossa voi myös laittaa simin juoksemaan ja hyppelemään alasti (Tämä on kyllä sensuroitu). Simit voivat myös palauttaa kuolleita sukulaisiaan ja tuttaviaan henkiin, mutta ei kannata pihistellä rahasummassa, jonka Viikatemies pyytää palkkioksi, koska muuten henkiin herätettävä voi muuttua zombiksi.Pelissä tulee 125 uutta esinettä, ja muutama uusi hiustyylikin on mukana. Tyylit ovat enimmäkseen teineille ja nuorille aikuisille- siis opiskeluelämään sopivia.

[] The Sims 2: Yöelämää

Pääartikkeli: The Sims 2: Yöelämää

The Sims 2: Yöelämää (The Sims 2: Nightlife) on Suomessa 12. lokakuuta 2005 ilmestynyt lisäosa. Pelissä on kaikki samat asiat kuin aiemmissakin osissa, mutta myös uudistuksia. Pelin hahmot eli simit voi viedä illalliselle, diskoon, treffeille tai keilailemaan. Pelissä on 125 uutta esinettä. Simeille voi muun muassa valita uusia vaatteita, ostaa auton tontille, tehdä vaikkapa ravintoloita ja perustaa kaupunkialueen. Siinä simi voi myös muuttua vampyyriksi. Myös simeillä on viimeinkin omat autot, sitten The Sims: Ryntää Raitille pelin jälkeen.

[] The Sims 2: Kauppa auki

Pääartikkeli: The Sims 2: Kauppa auki

The Sims 2: Kauppa auki (The Sims 2: open for business) on lisäosa, jossa on tarkoitus perustaa jonkinlainen kaupallinen yritys, kuten trendivaatekauppa, kukkakauppa tai vaikkapa ravintola. Pelaaja on itse vastuussa miltä hänen yrityksensä tulevaisuus tulee näyttämään. Työntekijöiden palkkaamisessa kannattaa olla tarkka, että saa hyvin koulutettuja tai mitaleja ansainneita simejä. Taloudellisesti tiukkoina aikoina voi aina tietenkin turvautua perheenjäsenten ilmaiseen työvoimaan. Työntekijöiden tyytyväisyys on yhtä tärkeää kuin asiakkaiden ja henkilökuntaa voi halutessa tyydytellä palkankorotuksilla ja tauoilla. Yritystä voi kasvattaa miltei loputtomiin: pelaaja voi katsella yrityksensä kasvavan pienestä kulmakaupasta kolmikerroksiseksi ostosparatiisiksi.

[] The Sims 2: Lemmikkielämää

The Sims 2: Lemmikkielämää (The Sims 2: Pets) on 17. lokakuuta 2006 julkaistu neljäs lisäosa. Pelissä on mahdollisuus ostaa tai luoda lemmikki, joka voi olla esimerkiksi koira tai kissa. Lemmikkejä pitää ruokkia ja niiden hyvinvoinnista on huolehdittava. Lisäksi niitä voi kouluttaa ja koulutettuja lemmikkejä voi myös jakaa muille pelaajille, pelin sivuston kautta. Lemmikki (kissa/koira) voi käydä myös simien tapaan töissä ja ansaita näin lisätuloja perheelle. Lemmikin ylennyksellä tienaa myös uusia ominaisuuksia lemmikin luomiseen (esimerkiksi hassun väriset turkit ja uudet kaulapannat). Lemmikkejä ei voi ohjata, mutta niiden mielialaa, suhteita yms, voi seurata (Ellei käytä huijauskoodia, jolla pystyy liikuttamaan itse lemmikkiä). Tässä pelissä simisi saattaa muuttua ihmissudeksi jos hän tutustuu liian läheisesti kaupungilla kuljeskeleviin kiiluvasilmäisiin laumanjohtaja susiin. Pelissä on myös kaksi lemmikkiä koiran ja kissan lisäksi: hamsteri ja lintu. Kullekkin (kissoille, koirille, linnuille ja hamstereille) on omat rotunsa.

[] The Sims 2: Vuodenajat

Pääartikkeli: The Sims 2: Vuodenajat

The Sims 2 Vuodenajat on viides lisäosa. Se julkaistiin Suomessa 1. maaliskuuta 2007. Pelissä on mukana 125 uutta esinettä, muun muassa mehulinko ja vaatenaulakko. Pelissä on neljä vuodenaikaa, ja pelaaja voi itse valita kuhunkin naapurustoon vuodenajat ja vuodenaikojen järjestyksen. Simit voivat paleltua tai saada lämpöhalvauksen sään ja pukeutumisen mukaan. Simit voivat myös muuttua vihersimeiksi ja liittyä puutarhakerhoon. Pelin mukana tulee yksi uusi naapurusto ja muutama uusi perhe. Vuodenajat tuo peliin uusia hiuksia ja vaatteita sekä muutamia uusia toimintoja, kuten kasvimaan hoito ja hedelmäpuiden kasvatus. Uusina toimintoina voi myös valita erilaiset hiukset eri tilanteisiin, antaa lahjoja, säilöä ruokaa ja kalastaa.

[] The Sims 2: Matkoilla

Pääartikkeli: The Sims 2: Matkoilla

The Sims 2: Matkoilla (engl. The Sims 2: Bon Voyage) on kuudes lisäosa. Se julkaistiin Euroopassa 6. syyskuuta 2007. Matkoilla-lisäosassa simit voivat mennä lomalle hienoon hotelliin, telttaan tai halpaan majataloon, mutta jos nämä eivät miellytä, voi sim toki ostaa myös oman loma-asunnon. Lomalla simit voivat esimerkiksi ottaa valokuvia tai kerätä simpukankuoria. Simit voivat oppia paikallisilta asukkailta kuten tulitanssijalta tai ninjalta uusia taitoja ja opettaa ne kotona muille simeille.Jos jaksaa ahkerasti kaivaa maata, voi löytää salaisen kartan, jolla pääse joko Twikkii-saaren, Kolmijärven tai Takemizu-kylän salaiselle piilotontille, missä on eri tehtäviä. Kuka tietää, ehkä jos osaat ratkaista Twikkii-saaren piilotontin salaisuuden, voi saada woodoo-nuken!

[] The Sims 2: Vapaa-aika

Pääartikkeli: The Sims 2: Vapaa-aika

The Sims 2: Vapaa-aika ( The Sims 2 Freetime) on seitsemäs lisäosa. Tällä kertaa simeille on luotu harrastuksia, joiden parissa voi nyt viettää aikaa. Luvassa on harrastuksia eri aloista, kuten musiikista ja taiteesta. Simit voivat jopa etsiä elämää ulkoavaruudesta. Osaamillaan uusilla taidoilla simit voivat haastaa toisia simejä kilpailuihin ja verrata taitojaan toisten simien kanssa. Omia tekemiään tuotteita voi myös myydä. Lapset ja taaperot voivat myös harrastaa jotain. Simit voivat vaikka harrastaa autojen parissa jotain.

[] The Sims 2: Kaupunkikämppä

The Sims 2: Kaupunkikämppä (engl. The Sims 2 Apartment Life) julkaistiin syksyllä 2008 ja se on kahdeksas ja samalla viimeinen lisäosa. Se ilmestyi Euroopassa 21. elokuuta ja Pohjois-Amerikassa 26. elokuuta 2008. Tässä uusimassa lisäosassa Simit voivat asua kerrostalossa ja maksaa vuokraa. Lisäksi valittavana on useita eri asuntotyylejä. Lisäosassa myös naapurit vaikuttavat simien elämään ja tulossa on myös uusia yhteisötontteja. Lisäksi myös uusia hiustyylejä, vaatteita, huonekaluja. Peliin tulee myös taikuus, kuten alkuperäisessä The Sims -pelissä The Sims: Taikaa.

Pelinaapurusto Kauniala.

[] Kamasetit

[] The Sims 2: Joulupaketti

Joulupaketti on 22. marraskuuta 2005 Suomeen ilmestynyt The Sims 2 -sarjan ensimmäinen kamasetti. Sitä kutsutaan yleisemmin minilisäosaksi. Pelissä on mahdollisuus esimerkiksi saada joulupukki vierailemaan jouluna simien kotona.

[] The Sims 2: Perhepakkaus Kamasetti

Perhepakkaus Kamasetti tuo peliin perheaiheisia tavaroita, kuten lattioita, seiniä, lastenhuoneen huonekaluja ja uusia, höpsöjä vaatteita ja monia teemoja, kuten esimerkiksi meriteema. Perhepakkauksessa on myös esimakua Yöelämää-lisäosasta muun muassa yhteensopivuustilastojen muodossa.

[] The Sims 2: Glamour Kamasetti

Glamour Kamasetti tuo mukanaan uusia esineitä ja asuja. Simit voivat vaihtaa elämäntyylinsä glamouriksi ja pukeutua glamourasuihin.

[] The Sims 2: Joulun Kamasetti

Joulun Kamasetti sisältää kaikkiaan 60 esinettä (vuonna 2005 julkaistun Joulupaketti-setin 40 esinettä, sekä 20 uutta esinettä).

[] The Sims 2: Juhlien! Kamasetti

Juhlien! Kamasetti julkaistiin Suomessa 5. huhtikuuta 2007. Se sisältää nimensä mukaisesti esineitä erilaisiin juhliin, kuten syntymäpäiville ja häihin.[3]

[] The Sims 2: H&M Muodin Kamasetti

H&M Muodin Kamasetti lisää peliin 1000 H&M-vaateyrityksen vaatemallia. Julkaistiin kesäkuussa 2007.

[muokkaa] The Sims 2: Teinien Kamasetti

The Sims 2: Teinien Kamasetti on teinien muotia ja tavaroita koskeva kamasetti, joka julkaistiin 8. marraskuuta. Sisältää 89 uutta vaatetta ja 60 uutta teinitavaraa. Siinä tulee muun muassa surffauskamaa pojille ja mustia ja hempeän värisiä vaatteita kummallekin sukupuolelle. Mukana on myös goottitavaraa. (Pakkauksen tavarat ovat vain teineille)

[] The Sims 2: Kyökki & Kylppäri – Sisustajan Kamasetti

The Sims 2: Kyökki & Kylppäri Kamasetti keskittyy nimensä mukaisesti keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Ryhdy simiesi ammattimaiseksi sisustajaksi ja anna niille unelmien keittiöt ja kylpyhuoneet sekä asiaankuuluvat huonekalut, koristeet ja asusteet. Paketti sisältää nimensä mukaisesti uusia esineitä simien keittiöön ja kylppäriin, ja lisäksi tiedossa on veikeitä asusteita, kuten pyyhkeitä pään ympärille.

[] The Sims 2: Kodin IKEA Kamasetti

The Sims 2: Kodin IKEA Kamasetti julkaistiin 26. kesäkuuta. 60 uutta sisustusesinettä omaava Kodin IKEA Kamasetti tuo mahdollisuuden sisustaa simiensä talo IKEA-kalustein.

[muokkaa] The Sims 2: Kartano & Puutarha Kamasetti

The Sims 2: Kartano & Puutarha Kamasetti on The Sims 2:n viimeinen julkaistava kamasetti. Pelin 60 esinettä on tarkoitettu kartanoon ja puutarhaan. Kamasetti julkaistiin 20. marraskuuta 2008.

[] Kokoelmapaketit

[] The Sims 2 Holiday Edition (2005)

The Sims 2 Holiday Edition julkaistiin vuoden 2005 joulumyyntiin ja se sisältää alkuperäisen The Sims 2 pelin ja The Sims 2: Joulupaketti-lisäosan. Paketti ei ole enää myynnissä.

[] The Sims 2 Holiday Edition (2006)

The Sims 2 Holiday Editionista julkaistiin uusi versio vuoden 2006 joulumyyntiin ja se sisältää alkuperäisen The Sims 2 pelin ja The Sims 2: Joulun kamasetti-kamasetin. Paketti ei ole enää myynnissä.

[] The Sims 2 Deluxe

The Sims 2 Deluxe sisältää alkuperäisen The Sims 2-pelin, yöelämää-lisäosan ja bonuslevyn, joka sisältää taustakuvia tietokoneen työpöydälle ja erilaisia videoita.

[] The Sims 2 Double Deluxe

The Sims 2 Double Deluxe sisältää alkuperäisen The Sims 2-pelin, yöelämää-lisäosan ja lisäksi The Sims 2: Juhlien! Kamasetti-kamasetin. Lisäksi mukana tulee bonuslevy, jossa on taustakuvia ja erilaisia videoita.

[] Katso myös

The Sims

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Sims

The Sims -pelin logo.

Kehittäjä Maxis
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija(t) Will Wright
Julkaisupäivä helmikuussa, 2000
Lajityyppi Simulaatio, strategia
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 13+
PEGI: 7+
Alusta Windows, Mac OS X, Playstation 2
Tallennusväline CD
Seuraaja The Sims 2
Simejen tulee kehittää sosiaalisia taitoja, jotta heidän mielialansa pysyisi korkealla, mutta välillä täytyy pitää myös hauskaa ja syödä.
Näin käy, jos pelaaja ei huolehdi siminsä tarpeista.

The Sims on Maxisin kehittämä ja Will Wrightin suunnittelema simulaatio/strategiapeli, jossa pelaaja luo itselleen hahmon ja ohjailee tämän elämää. Maailmanlaajuisesti peliä ja sen lisäosia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta, näin tehden siitä historian myydyimmän PC-pelin. Sarjaan on ilmestynyt useita lisäosia, jotka ovat Livin' It Up (tunnetaan myös nimellä Livin' Large), House Party, Hot Date, Lomalla, Lemmikit, Superstar ja Taikaa.

The Sims -pelisarja on ilmestynyt myös PlayStation 2-, Xbox-, PSP- ja Nintendo GameCube -konsoleille. PC-versioille on tarjolla Internetissä lukuisia fanien tekemiä tavaroita, kuten taloja, huonekaluja, vaatteita jne. Pelille on tehty myös kaksi jatko-osaa, The Sims 2 ja The Sims 3.

The Sims

[]

[] Pelaaminen

The Sims hahmot ovat nimeltään simejä. Pelaaja luo simit ennen pelaamista tai hän voi pelata jo valmiilla perheellä. Simit tekevät itse asioita, mutta käytännössä katsoen simien koko elämä on pelaajasta kiinni. Simeillä on tunteet, välillä he nauravat jollekin tai joskus he ovat surullisia. Heidän mielialansa pysyy korkealla, kun he tapaavat muita simejä. He voivat myös rakastua tai suuttua. Jos toinen simi kuolee, simit ovat surullisia. Kun kahdella similla on tarpeeksi hyvä suhde, he voivat nukkua samassa sängyssä, saada lapsen tai mennä naimisiin. Kun kahdella simillä on tarpeeksi hyvä suhde, heille voidaan soittaa, että he voivat adoptoida lapsen. Kun pelaaja luo simhahmoa, hän saa valita simin, siisteyden, menevyyden, toimeliaisuuden, leikkimielisyyden ja mukavuuden, joiden mukaan simhahmo saa horoskoopin.

Heti pelin alussa luodaan perhe tai yksinasuva sim, joita pelaaja ohjaa läpi pelin. Simit voivat asua yksin tai useamman muun simin kanssa. Simperheeseen voi ottaa mukaan sekä lapsia että aikuisia ja heidät nimetään haluamallaan tavalla. Lapsen voi myös pelissä adoptoida puhelimella. Lisäksi simit saa suunnitella itselleen ihovärin, valita vartalon muodon sekä vaatteet. Samassa vaiheessa päätetään simin luonne, jolloin paljastuu tämän horoskooppikin.

Simeille voi rakentaa kodin tai heidät voi asuttaa jo valmiiseen taloon kuitenkin niin että pelaaja saa itse sisustaa sen alusta loppuun juuri haluamallaan tavalla. Valmiin perheen voi myös yhdistää toisen perheen kanssa. Taloon lisätään myös huoneet, ikkunat ja ovet. Rakennuksiin saa myös rakentaa yläkerran, jota varten tarvitaan portaikko. Kodin viihtyvyys ja sisustus vaikuttavat simien mielialaan, jota voi seurailla erilaisista mielialamittareista, jotka sijaitsevat jokaisen simin omassa ”inforuudussa”.

Jotta simit eläisivät, heidän pitää tehdä työtä. Töitä löytää sanomalehdestä ja internetistä. Mieliala ja simin taidot vaikuttavat työsuoritukseen: jos sim lähtee hyvällä tuulella töihin, hän voi saada ylennyksen. Rahaa voi hankkia muillakin tavoin, esimerkiksi maalaamalla tauluja tai tekemällä peliin rahakoodeja. Uusimmissa peleissä voi myös rakentaa esineitä, joita myymällä voi ansaita rahaa. Simit voivat kuolla tulipalossa, sähköiskuun, nälkään tai hukkua. Tulipaloja ei satu, jos simisi hallitsevat ruoanlaiton jalon taidon. Simit eivät kuole vanhuuteen.

[] Elokuva

The Sims-elokuva on suunnitteilla.lähde?25. toukokuuta 2007 ilmoitettiin, että elokuvan oikeudet omistaa 20th Century Fox. Tästä tulevasta elokuvasta ei vielä paljoa tiedetä, mutta käsikirjoittajaksi on kuitenkin varmistettu Brian Lynch ja tuottajaksi John Davis.lähde?

[] Katso myös

The Sims 3

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Sims 3
Pc sims 3 kansi.jpg
Kehittäjä Electronic Arts
Visceral Games
Julkaisija Electronic Arts
Pelimoottori Renderware
Versio Windows/Mac OS X:
1.4.6 (5.8.2009)
iPhone OS:
1.0.85 (Kesäkuu 2009)
Julkaisupäivä P-A 2. kesäkuuta 2009
AU &PM 4. kesäkuuta 2009
EU 5. kesäkuuta 2009
Lajityyppi simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Windows, Mac OS X, iPhone OS, Android, Nokia 5800 XpressMusic
Tallennusväline DVD
Laitevaatimukset

Windows XP

  • 2.0 GHz P4-suoritin tai vastaava,
  • 1 Gt RAM-muistia,
  • 6.5 Gt kiintolevytilaa ja 1 Gt muokatulle sisällölle,
  • 128 Mt näytonohjain, joka tukee Pixel Shader 2.0:aa

Windows Vista

  • 2.4 GHz P4-suoritin tai vastaava,
  • 1.5 Gt RAM-muistia,
  • 6.5 Gt kiintolevytilaa ja 1 Gt muokatulle sisällölle,
  • 128 Mt näytonohjain, joka tukee Pixel Shader 2.0:aa

Mac OS X

  • Mac OS X 10.5.7 Leopard tai uudempi
  • Intel Core Duo-suoritin
  • 2 GB RAM-muistia
  • 6.5 Gt kiintolevytilaa ja 1 Gt muokatulle sisällölle ja tallennuksille
  • ATI X1600 tai Nvidia 7300 GT jossa vähintään 128 MB muistia, tai Integroitu Intel GMA X3100
Edeltäjä The Sims 2

The Sims 3 on EA:n kehittämä vuonna 2009 julkaistu elämäsimulaatiopeli. Peli julkaistiin DVD:nä Microsoft Windowsille ja Macintoshille Pohjois-Amerikassa 2. kesäkuuta, Pohjoismaissa ja Australiassa 4. kesäkuuta ja muualla Euroopassa 5. kesäkuuta. The Sims 3 julkaistaan Play Station 3:lle, Xbox 360:lle, Wiille ja Nintendo DS:lle 26. lokakuuta 2010. Peli tullaan julkaisemaan tulevaisuudessa myös Nintendo 3DS:lle.

The Sims 3:n peruspeli-idea on sama kuin pelisarjan aiemmissa osissa. Pelaaja huolehtii hahmonsa, simin, perustarpeista ja ohjaa tämän elämää. Pelaaja voi ohjata simiään täysin haluamaansa elämänsuuntaan ja toteuttaa simin haaveita kotona ja saumattomassa naapurustossa.

The Sims 3:n julkaisu oli taloudellisesti EA:lle hyvin merkittävä, sillä peliä myytiin ensimmäisellä viikolla 1,4 miljoonaa kappaletta.[1]

The Sims 3

[]

[] Pelaaminen

Pelissä noudatetaan aikaisemmista The Sims-sarjan osista tuttua kaavaa, jossa pelaajan tulee huolehtia luomansa hahmon eli simin perustarpeista, mikä on kuitenkin sarjan edellisiin peleihin verrattuna pienemmässä roolissa. Tämä antaa simeille enemmän aikaa liikkua ulkona ja viettää vapaa-aikaa kokonaisen kaupungin kokoisella pelialueella muun elämisen ohella. Simit voivat valita monia erilaisia uria kuten urheilu-uran ja sotilasuran. Simit kehittyvät urallaan riippuen siitä miten pelaaja vaikuttaa simiin töissä. Pelaaja voi valita valikon kautta mitä sim tekee töissä. Esimerkiksi tekeekö sim ylitöitä ja tehtäviä, vai onko hän vain pakollisen ajan töissä ja juttelee työnsä ohessa paljon työkavereidensa kanssa tekemättä työtään. Riippuen pelaajan valinnoista, jos sim tekee työnsä tarpeeksi hyvin tämä voi saada ylennyksen, palkankorotuksen tai parantaa suhteitaan.

Taidot auttavat simejä uralla, kotona sekä sosiaalisesti. Simin taitojen kehittyessä esimerkiksi kitaraa soittaessa voi huomata kuinka sim soittaa paremmin, oppien joka kerta paremmaksi. Pelialue on pieni kaupunki, jossa on erilaisia asuntoalueita, työpaikkoja ja yhdistyksiä, sekä vapaa-ajan viettopaikkoja joissa simit voivat viettää aikaa.

Games for Windows: The Official Magazine -lehden huhti-/toukokuun painoksessa oli 12-sivuinen esikatselu pelin ominaisuuksista. [2] Tämä esikatselu selitti, että simien naapurusto tulee olemaan täysin saumaton, antaen pelaajalle realistisemman vaikutelman pelille. Se mitä pelaaja tekee kodin ulkopuolella, vaikuttaisi myös kodin sisäiseen elämään ja päinvastoin.

Uusiin ominaisuuksiin pelissä kuuluu aiempaa viisaampi tekoäly. Kun pelaaja keskittyy yhteen talouteen, muissa talouksissa simit kehittyvät aiempaa viisaamman tekoälyn ansiosta omin päin; ikääntyvät, menevät naimisiin, hankkivat lapsia, käyvät töissä, jne. Tämä antaa mahdollisuuden myös seurata simin elämää vaikka tämä muuttaisi pois kotoa. Simeillä on myös kännykkät, joilla he pystyvät ottamaan kuvia, soittamaan muille simeille sekä palvelunumeroihin. Myös simien raskaus on tehty aiempaa realistisemmaksi, simin koetessa raskauden aikana pahoinvointia ja selkäkipuja. Simeillä on myös mahdollisuus synnyttää sairaalassa. Pelissä voi myös muuttaa pois kotoa ja valita jättääkö muun perheen oman onnensa nojaan.

19. maaliskuuta 2008 EA paljasti lisää uudistuksia peliin, joihin kuului myös naapuruston tutkiminen. Ensimmäistä kertaa pelisarjassa pelaajan simit voivat avoimesti kulkea kotiensa ulkopuolella. Kuljeskelun voi suorittaa joko jalan, polkupyörällä, autolla tai sekä taksilla. Samalla ilmoitettiin, että pelissä ei olisi enää latausikkunoita. Peliin voi ostaa tavaraa Sims-pisteillä pelin verkkosivuilta. Internetin kautta pelaajat voivat myös vaihtaa tavaraa muiden pelaajien kanssa ja laittaa sivustolle itse muokkaamiaan esineitä, joita toiset pelaajat voivat ladata ilmaiseksi.

[] Luomistyökalut

Pelissä on uudenlainen hahmon- eli siminluontitila, jossa on aiempaa yksityiskohtaisempi mahdollisuus muokata simiä, mm. mahdollisuus valita kenkien väri ja malli sekä se mitä simillä on päässään. Pelaaja voi valita similleen viisi luonteenpiirrettä. Luonteenpiirteet vaikuttavat simin elämäntoiveisiin, joiden suorittamisella pelaaja ansaitsee onnellisuuspisteitä. Onnellisuuspisteillä voi ostaa simeille erilaisia palkintoja, jotka helpottavat pelaamista. Simien vartalotyyppejä voi nyt vanhan kolmen vartalotyypin sijaan muuttaa kaksiosaisella liukusäätimellä, joista toinen säätää rasvan määrää (lihava vai laiha) ja toinen lihasmassaa. Pelissä on miehelle ja naiselle molemmille kolme erilaista ääntä, joiden korkeutta voi säätää liukusäätimellä. Simille voi myös valita lempimusiikin-, ruoan ja värin. Sims 3:ssa voi myös aiempien sarjan pelien tapaan luoda kokonaisia perheitä, joihin täytyy kuulua vähintään yksi aikuinen. Muuten simien iän voi valita vapaasti vaihtoehdoista, joihin kuuluu vauva, lapsi, teini, aikuinen ja vanhus. Lisää luonteenpiirteitä voi valita similleen tämän vanhetessa ja simin ollessa aikuinen näitä piirteitä voi vaihtaa mikäli on ansainnut tarpeeksi onnellisuuspisteitä.

Pelissä on myös mahdollisuus suunnitella simin talo kokonaan itse. Pelaaja voi itse valita esimerkiksi sohvien, seinien, pöytien ja ikkunoiden kuvionteja sekä niiden väritystä. Pelaaja voi myös pukea siminsä vastaamaan huonekalujen värejä. Uutena ominaisuutena on myös mahdollisuus rakentaa aiempaa isompia taloja, joihin voi rakentaa myös kellarin.

[] Julkaisu

[] Esikatselua

Seitsemännessä The Sims 2 -pelin lisäosassa, The Sims 2: Vapaa-aika, The Sims 3 -pelin tuottaja Rod Humble saattoi tulla antamaan pelaajan ohjaamalle sim-perheelle paketin. Paketista paljastui tietokone, jossa oli peli The Sims 3 asennettuna. Tietokonetta ja peliä ei voi ostaa tuoteluettelosta normaaliin tapaan. Simit voivat pelata tietokoneella peliä, mutta pelaaja ei voi vaikuttaa pelin kulkuun.

[] Beta-version leviäminen

The Sims 3:n beta-versio levisi Internetiin toukokuun lopulla ja sitä ladattiin laittomasti torrent-sivustolta lähes 180 000 kertaa neljän päivän aikana, mediaseurantayhtiö BigChampagne ilmoittaa[3]. EA ilmoitti beta-version olevan vajavainen ja sisältävän useita pelaamista haittaavia teknisiä ongelmia, niin sanottuja bugeja.[3]

[] Lisäosat ja kamasetit

[] Lisäosat

Nimi Kehittäjä Julkaisupäivä Uudet ominaisuudet Uudet sijainnit Uuden NPC:t Uudet urat
Maailmanmatkaaja EA Black Box P-A16.11.2009
EU 20.11.2009
Uusia taitoja, mahdollisuus matkata eri maissa (Ranska, Egypti, Kiina), maamerkkien etsiminen, seikkailu Ranska, Egypti, Kiina Ranskalaiset, egyptiläiset, kiinalaiset Valokuvaaja
Unelmaduuni EA Black Box P-AKesäkuu 2010
EU Kesäkuu 2010
Mahdollistaa simien seuraamisen töissä Twinbrook Palomies, arkkitehti, tatuointitaiteilija, keksijä, yksityisetsivä, haamumetsästäjä, stylisti, tohtori, veistäjä

[] Kamasetit

Kamasetit ovat pienempiä lisäosia, jotka lisäävät peliin uusia tavaroita, kuten vaatteita ja huonekaluja, mutta eivät muuta tai lisää peliin ominaisuuksia.

Nimi Kehittäjä Julkaisupäivä Uudet tavarat
Luksuslukaali Kamasetti EA Montreal P-A2.2.2010
EU 5.2.2010
 
The Sims 3: Fast Lane Stuff
(suom. nimi ei vielä julkaistu)
EA Montreal Heinäkuu 2010  

The Sims Tarinat (engl. The Sims Stories) on The Sims -peliin pohjautuva pelisarja. Julkaisija Electronic Artsin mukaan Tarinat-sarjan pelit on helpompi omaksua ja sarjan osat toimivat paremmin kannettavilla tietokoneilla kuin The Sims -sarjan aiemmat osat.[1] Peli esimerkiksi pysäytetään kun käyttäjä laskee kannettavansa näytön alas. Sarjaan on tullut kolme osaa, joista kaikki osat ovat jo julkaistu. Jokainen osa on erillinen pelinsä, eikä The Sims 2 -sarjan pelejä tai lisäosia tueta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että esimerkiksi lisäosalla The Sims 2: Yöelämää (Nightlife) ei ole vaikutusta The Sims Tarinat -sarjan peleihin.[2]

Elämäntarinat(Lemmikkitarinat,Selviytymistarinat)

[]
The Sims Elämäntarinat -pelin kansi

[] The Sims Elämäntarinat

Sarjan ensimmäinen osa, The Sims Elämäntarinat (engl. The Sims Life Stories), julkaistiin helmikuussa 2007. Peli on tarinapohjainen, mikä tuo enemmän käänteitä kuin tavallisessa Sims-pelissä ja pelaajan suorituessa asetetuista tavoitteista, hän voi avata lukittuja palkintoja. Klassisessa pelitilassa pelaaja voi luoda oman simin ja päättää sen kohtalosta läpi elämän käännekohtien.

[] The Sims Lemmikkitarinat

Toinen osa, The Sims Lemmikkitarinat (engl. The Sims Pet Stories) sisältää lemmikkieläimiin liittyviä tehtäviä ja palkintoja. Peli julkaistiin 5. heinäkuuta 2007.

[] The Sims Selviytymistarinat

Kolmas osa, The Sims Selviytymistarinat (engl. The Sims Castaway Stories) vaihtaa urbaanit ympäristöt kartoittamattomaan saareen, jonka kultaiset hiekkarannat, siniset laguunit ja räjähdysalttiit tulivuoret luovat hyvät puitteet erilaisille seikkailuille. Peli julkaistiin 5. helmikuuta 2008.

[] Katso myös

The Sims Online

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Sims Online
Kehittäjä Maxis
Julkaisija Electronic Arts
Julkaisupäivä 17. joulukuuta 2002
Lajityyppi MMOG
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows
Tallennusväline CD

EA-Land (entiseltä nimeltään The Sims Online, TSO) oli MMOG-peliversio Maxis-pelitalon suositusta The Sims -pelistä. Electronic Arts julkaisi pelin 17. joulukuuta 2002.

Sims Online -pelissä pelaajat saivat pelata muiden ihmisten kanssa. Sims-hahmot saivat täten olla vuorovaikutuksessa muiden pelaajien luomusten kanssa. Alkuperäisen pelin tavoin pelaajat saivat valita ulkonäön ja asusteen hahmolleen laajasta valikoimasta. Online-versiossa oli hieman enemmän valinnanvaraa.

Electronic Arts ilmoitti sulkeneensa pelin palvelimet lopullisesti 1. elokuuta 2008.[1]

 

Nämä asiat sinun tuli tietää The Simsistä! (No Kops)